Over ons

Carnibest is eind 2001 ontstaan vanuit liefde voor dieren. In die tijd waaide vanuit Australië de B.A.R.F.- methode via het internet de wereld over. Een nieuwe maar eigenlijk eeuwenoude methode waarop honden en katten gevoed dienen te worden. Kort gezegd staat de methode voor onbewerkte rauwe voeding die hond- en katachtigen in hun natuurlijke habitat eten. Prooidieren, ofwel vers vlees en rauwe botten.

Bovenstaande methode en persoonlijke ervaring hebben tot het ontstaan van Carnibest geleid. Tot op de dag van vandaag is het productieproces volledig ambachtelijk. De grondstoffen worden nog altijd handmatig geselecteerd, gecontroleerd en verwerkt.

Er wordt heel bewust voor gekozen om het productieproces niet volledig te automatiseren en medewerkers niet te vervangen door machines. Op de huidige ambachtelijke wijze kan de kwaliteit van Carnibest continu worden gewaarborgd.

De vraag naar Carnibest nam na de oprichting voortdurend toe, waardoor het bedrijf ook jaarlijks moest uitbreiden. De opzet was en is om geen massaproductie na te streven. Reclame werd er bewust niet gemaakt, de website was sober evenals de verpakking van de producten. Kwaliteit boven kwantiteit.

Omdat we de kwaliteit van Carnibest voor 100% willen kunnen garanderen maken we bewuste keuzes in groei en afzet.